Bel ons: 026-3236043

Kies uw type screen

Een goed werkend screen van Alutech Arnhem

Een goed werkend screen van Alutech Arnhem

Nooit meer thuiskomen in een sauna. Het is een feit dat het klimaat opwarmt en wij ook meer en meer te maken krijgen met sub-tropische en zelfs tropisch aanvoelende dagen. En hoewel iedereen van zonlicht in zijn woning houdt, leven en werken we graag in een aangename temperatuur. Screens zorgen voor een uitstekende zonwering en houden ook veel zonnewarmte tegen. Binnen blijft het overdag koeler en als je thuis werkt, werkt getemperd zonlicht ook niet vermoeiend op uw ogen.

Voordelen van een screen

Screens zijn goed te vergelijken met rolluiken. Zowel bij rolluiken als bij screens heeft u een bovenkast waarin de stof of de metalen lamellen opgerold zit. Door een handmatige of elektrische bediening verplaatst u de onderlat omlaag. De stof van uw screen is hieraan bevestigd en rolt via de zijgeleiders omlaag. De stof van uw screen kan strak tegen uw kozijnen worden geplaatst en is leverbaar in veel kleurstellingen. Zo heeft u altijd wel een screen die bij uw interieur of uitstraling van uw pand past. De stof van uw screen is dan wel zon- en warmtewerend, maar u kunt er nog steeds doorheen kijken. Als u dat wilt, kunt u overigens het beste voor een donkere stof kiezen, aangezien lichtgekleurde stoffen sterk reflecteren en daardoor uw zicht wat belemmeren.

Voordelen van een screen
Een los screen of een ritsscreen?

Een los screen of een ritsscreen?

Als u kiest voor een klassieke screen, dan zit de stof los in de zijgeleiders. Dit zorgt voor een soepele werking, maar heeft ook nadelen. Bij wind kan uw screen gaan klapperen en bij sterke wind bestaat de kans dat u dan toch last krijgt van lichtinval via de zijkanten. In dat geval kunt u beter kiezen voor ritsscreens. Bij een ritsscreen zit de stof vast in zijn zijgeleiders. Een ritsscreen is daardoor windvast en geeft geen storend klapperend geluid bij windvlagen. Zeker in een werkomgeving waar u geconcentreerd wilt werken, is dat beslist een voordeel.

Ook losse screenonderdelen via Alutech Arnhem

U kunt uw ritsscreens in diverse maten bestellen bij een kwaliteitsleverancier zoals Alutech Arnhem. U heeft de keuze uit handmatige bediening met een draaiknop, of elektrische bediening. Heeft u weinig screens nodig, dan is handmatige bediening voordelig. Wilt u gemak of heeft u veel ramen, kiest u dan voor elektrische bediening. Bij Alutech Arnhem kunt u terecht voor maatwerk en bovendien leveren ze ook alle benodigde reserveonderdelen snel uit voorraad.

Ook losse screenonderdelen via Alutech Arnhem